8 måder at spare penge på Børnetøj

Jeg har desværre ikke den luksus, at kunne genbruge tøj fra mine større børn til mine små. Så når min yngste vokser ud af hans jeans, bliver jeg nødt til at shoppe nye, også fordi han simpelthen ikke vil bære sin ældre søsters bukser med broderede blomster. Det er jo også meget forståeligt.
Men hvad jeg ikke forstår er, hvordan et par jeans omkring, der kun er en fjerdedel af størrelsen af ??et voksen par – stort set koster det samme beløb. Herfra besluttede jeg, at det skulle være slut at købe tøj til fuld pris én gang for alle.

Få mere tøj til børn – for dine penge

Uanset om det er sensommer, og børnene skal klædes på til et nyt skoleår, eller om der er kickoff til sommerferien eller fodbold, så vil dine børn få brug for noget løbende. Hvis du finder dig selv at bruge for mange penge på børnetøj, er der en række nemme måder at skære ned på budgettet, men stadig få det samme tøj:

1. Ignorer det nye

Børne tøjbutikker placerer normalt deres nyeste kollektioner lige når du kommer ind, eller på forsiden af webshoppen, hvor du nemt kan se alle de forskellige kollektioner og stykker tøj sammen. Dette ”overtaler dig” dig ofte til at købe toppen, nederdele, de matchende sko, og selv de søde hårspænder på samme tid. Alt sammen til normalpris. Stop her. Du får desværre ikke ret meget tøj til din børn for pengene her, ligesom du skal passe på fælden; med at købe unødvendige ting, som barnet allerede har. Lad os se det i øjnene: Det er helt unødvendigt.
Gå hellere til bagsiden af ??butikken i stedet, eller til siden på webshoppen med børnetøj udsalg hvor du finder rester og sidste års billige mode. Du vil kunne score store besparelser på tøj & accessoires her.

2. Udnyt udsalg – Pas på udsalg

Når en børnetøjs butik eller webshop kører udsalg, da lyder det jo super godt med 30% rabat. Men det hele afhænger jo af førprisen. De større kendte butikker kører ofte 30-40% udsalg. Men pas på, når en sparkedragt koster 249,- i normalpris, så give 30% ikke meget. Sparkedragten vil stadig være dyr og koste mere end 174,-. Udnyt hellere de mindre webshops, der også har kvalitets tøj – det behøver ikke være kendte mærker, hvor deres førpris kun er 129,- og når de så kører 30% udsalg, så får du det meget billigere.

Det er ofte kun tøjmærkets brand, der gør tøjet dyrere, og du skal stille dig selv det dette spørgsmål: Er det, det værd?

3. Ignorer mærketøj

Der bliver i Forbrugerrådet Tænk ofte lavet undersøgelser af forskellige art, for netop at informere forbrugeren. Der blev bl.a. sidste år lavet en test med jeans, hvad kunne de holde til i forhold til almindeligt brug og slid. Her blev resultatet meget overraskende, stort set alle de dyre jeans klarede sig markant ringe i forhold til kvaliteten. De billige klarede sig bedst på stort set alle parametre. Du skal derfor være meget observant på, at selvom noget er meget dyrt, så er det ikke altid lig med god kvalitet. Det er ofte kun tøj mærkets brand, der gør tøjet dyrere, og du skal stille dig selv det dette spørgsmål: Er det, det værd?

Dog er der altid en regel uden en undtagelse, f.eks. hør er begyndt at komme på mode f.eks. hør sengetøj – her kan det sagtens betale sig, da hør er meget mere bæredygtigt og er op til 6-8 gange så stærkt og holdbart (det er tilmed blødt, allergivenligt og meget mere).

4. Tænk fremad

Når sæsoner skifter, da begynder butikkerne at sælge ud af resterne fra den netop begyndende overståede sæson. Dette skal du udnytte – hvis du nogenlunde kan regne ud hvad børnene vil bruge et halvt år senere, da kan du ofte gøre nogle deciderede røverkøb, når der er børnetøj udsalg.
De starter også ofte udsalget allerede én eller to måneder før sæsonen er ovre. Da vil du godt kunne købe nogle billige udsalgs ting, som børnene kan bære i et par måneder, og så det bliver gemt væk til næste år –  Hvis de kan passe det.

Jeg vil selvfølgelig ikke iføre min søn et par Barbie bukser, og min datter behøver ikke at bære en Lightning McQueen skjorte.

5. Del – Hvor der kan deles

Jeg vil selvfølgelig ikke iføre min søn et par Barbie bukser, og min datter behøver ikke at bære en Lightning McQueen skjorte, men når det kommer til det basale. F.eks. termobukser, handsker, støvler, hættetrøjer og jakker, da hader jeg at købe 2-4 stk. af alt ting. I stedet køber jeg dem i sort eller brun, så de kan deles og videregives imellem mine børn. Her vil du kunne opnå en stor økonomisk besparelse.

6. Køb tøj, der kan bruges

Der er en stor forskel mellem hverdagstøj til at lege i, spille fodbold og være på legepladsen, og så fint tøj til fødselsdage mm. Når jeg ved, mine børn kommer til at spille i parken, ridning, cykler mm. Så ser jeg efter noget hverdagstøj, der ikke koster en bondegård, og som det derfor ikke gør noget bliver beskidt. På den måde kan jeg hurtigt og nemt købe 3-4 par joggere, t-shirts mm., som hvad ét stk. mærketøj ville koste. Nu, da det snart bliver sommer igen, da vil jeg gerne anbefale børne badetøj fra BabyKidz.dk.

7. Byt tøj med venner og familie

Brug dine ressourcer til at mindske behovet for at købe tøj fra butikker. Du kan hurtigt organisere en børnetøjs byttedag, lidt på samme måde, som du ville gøre til en voksen bytte tøj dag: Fortæl alle dine venner, at de bringe 10 til 15 stykker tøj, der er i god tilstand og ca. samme størrelse, og du vil ende op med nye tilføjelser til dit barns skab uden faktisk at bruge en skilling. Hvis dit barn har rigtig mange t-shirts, men mangler shorts – Ja så ville det jo være idéelt at bytte.

8. Sælg tøj

Hvis du ved, at du snart behøver at forny børnenes garderober. Så er der en måde, hvorpå du kan sikre dig lidt kontanter til det nye tøj. Det er, at tage dit barns gamle tøj til en garage salg i dit nabolag eller sæt det til salg i en Facebook til salg gruppe, den blå avis eller gul og gratis. Når du har solgt de overflødige elementer, kan du derefter tage de penge, du har tjent og bruge dem til at købe nyt lækkert tøj til børnene, uden at skulle bruge hele opsparingen i banken.
Jeg er, og vil stadig være fast tilhænger af, at bruge nogle kontanter på mine børns garderober – Jeg tror bare det er en “erhvervsrisiko” man har som forælder. Du behøver dog ikke at bruge store beløb for at sikre dine børn ser godt – så længe du bruger lidt ekstra tid på at jagte gode tøj udsalg og følger nogle af de ovenstående tips og tøj tricks.

Du kan gøre mange af de samme ting med børnenes legetøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *