Om Algebehandling af Tag & Fliser

Med en algebehandling af taget slipper du nemt og hurtigt af med de grimme alger. En årlig algebehandling af dit tag forlænger tagets levetid. Behandlingen virker også på mos, svamp, og andet skidt der gror på taget. Algebhandling og rens kan foretages på både tag og fliser.

Derfor skal du ikke vente med algebehandlingen

Som husejer kan man godt blive snydt, fordi taget ser forholdsvis rent ud i tørvejr. Men ser man derimod på taget når det er vådt, vil man tydeligt kunne se hvor slemt det er angrebet. Mange vælger først at få taget algebehandlet, når algerne er synlige, og det er ikke altid den optimale løsning. Ved gule alger (det man kalder gule lav) går der nemlig imellem 9-12 måneder fra algebehandling er påført til de falder af taget. Det betyder med andre ord man skal kigge på et tag med gule lav i 9-12 mdr før det er rent, i dette tilfælde havde det været meget smartere at forebygge med en årlig algebehandling så sikre man nemlig at taget aldrig bliver angrebet og man derved skal kigge på et tag med alger og lave i flere måneder. Udover udseendet er der en række mere alvorlige risici som du kan forebygge ved at have et algefrit tag. Blandt andet mindsker du risikoen for:

  • Frostsprængninger af taget
  • At tagsten og tagplader forskubbes
  • Vandgennemtrængning og utæt tag

Den bedste årstid at algebehandle et tag – og fliser

Som udgangspunkt kan man algebehandle tage hele året, så længe det er tørvejr og +1 grad. Dog viser vores erfaring at det bedste tidspunkt er fra start Maj/Juni til slut November/December alt efter temperaturen. Vi har mange forespørgsler på algebehandling af tage i ferbuar – april. Da algerne ikke er så nemme at slippe af med på tagene, hvis man behandler dem for tidligt på året fraråder vi dette. For behandling af fliser er det anderledes – Her gør det ikke så meget, da behandlingen ikke så nemt forsvinder på fliserne. Derfor ligger længere tid og virker derved bedre. Den optimale effekt får du ved at lytte til din fagmand og lade os vejlede dig til den bedste behandling.

En lille forklaring om alger

Alger er meget små planter, og der findes mange tusinde forskellige former for alger. Alger er en enkeltcelle organisme og findes overalt i naturen. Algerne er oftest grønne, men kan også være røde, gule og grønne nuancer. I sommerhalvåret trives algerne godt – især på tage. Her er der en stor risiko for, at algernes rødder vokser ned i tagkonstruktionen. Det kan skabe revner hvori fugten binder sig. Det er i denne proces frostskader forårsages, hvilket forkorter tagets levetid.

Algevæksten opleves oftest på nordsiden af taget. Sydsiden får mest sol, hvilket sætter algerne i dvale ved at udtørre dem. Så snart fugten vender tilbage, vil algerne fortsætte med at vokse. Det er derfor vigtigt, at hele taget bliver algebehandlet, og ikke kun de områder, hvor algerne ses tydeligst.

Hvorfor vælge en afrensning og imprægnering

Når du afrenser og imprægnerer dine gamle sten, bliver de helt rene og som nye igen på kun få timer. Du får udseendemæssigt en ‘ny’ indkørsel eller terrasse på en dag! Du undgår, at skulle købe dyre sten og bruge flere uger på at lægge dem.

Ved at afrense og imprægnerer dine gamle sten, værner du om miljøet. Du genbruger dine gamle sten, og sparer derfor på naturens ressourcer.

En imprægnering forebygger indtrængning af vand, fugt, skidt, smuds, alger, mos og grønne belægninger. En imprægnering forebygger også frostskader, hvilket gør at sten og fliser opnår en forlænget levetid. Vi anbefaler også husejere med nye terrasser at få en imprægnering. Jo før des bedre!

Algebehandling i Nordjylland

Bor du i Nordjylland, da giver Nordjyllands Sug og Spul dig gerne et tilbud på en algebehandling og imprægnering, bare ring til Thomas på tel:+4525102545 eller læs mere på SugogSpul.dk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *